Ordinacija

Studio Mokis smo ustanovili leta 2008 za izvajanje in razvijanje različnih oblik psihosocialne pomoči in podpore osebam s težavami v duševnem zdravju.

Z inovativnim pristopom skušamo krepiti moč in sodelovanje posameznika pri prepoznavanju in opredelitvi lastne stiske ter načrtovanju izhoda iz nje.

Osnovni namen vseh naših aktivnosti je izvajanje ukrepov na področju duševnega zdravja.

Imamo poseben program psihoterapevtskega pristopa:

Studio Mokis je zasnoval psihoterapevtski pristop reševanja težav in motenj na podlagi lastnih izkušenj, lastnega dela, različnih psiholoških teorij ter ga konkretizirala v sedmih psihološko terapevtskih vajah.

Vaje temeljijo na reševanju določenih nalog, razmišljanju, poglobitvi v samega sebe ter predvsem na pogovoru med pacientom in psihologom.

Vaje so primerne za vse vrste težav in motenj, tako za lažje oblike kot za težje oblike bolezni. Vaje so nekakšno psiho-zdravilo. Predstavljajo poglobitev v svoje občutke, čustva, razmišljanja, v svoje notranje vzorce mišljenja in so zato primerne tudi za tiste, ki si želijo bolj poglobljeno spoznanje samega sebe. Z njihovo pomočjo se lahko poglobimo v tisti del nas, ki nam ni vedno dostopen.

Vaje predstavljajo določeno vez, ki povezuje preteklost s sedanjostjo, ter nam tako dopustijo, da se osredotočimo na prihodnost.

Predstavljajo 7 korakov, 7 poti do opolnomočenosti. 7 korakov do spoznanja svoje težave, soočanja s težavo ter 7 korakov do konkretne rešitve.

Mental trening v športu - športna psihologija: od aprila 2017 Studio Mokis nudi storitve mental treninga v športu - športne psihologije športnikom, športnim klubom in športnim zvezam. Istočasno smo postali partner italijanskemu podjetju Psymedisport group v Italiji, katero izvaja izobraževanja za posameznike, ki želijo delovati na področju športne psihologije (koordinacijo v Sloveniji izvaja podjetje Studio Mokis d.o.o.).

 

Studio Mokis upravlja družba Studio Mokis d. o. o.

 

O nas

Monica Bertok Vatovec, univ. dipl. psih., edukantka vedenjsko kognitivne terapije

Izobrazba: univerzitetna diplomirana psihologinja, Fakulteta za Psihologijo v Trstu, smer razvojna psihologija in edukantka kognitivno-vedenjske psihoterapije.

Področje delovanja: zdravje kot celota telesnega in duševnega delovanja organizma, javno duševno zdravje, povezanost duševnih in telesnih motenj, psihiatrija, psihoterapija, psihofarmakologija in psihofarmakoterapija.

Kratka biografija: Monica Bertok Vatovec je psihologinja. Dejavna je v okviru dela v psihološki ordinaciji. Vzporedno z delom v ordinaciji raziskuje in objavlja strokovne in znanstvene publikacije s področja duševnega zdravja. Poleg dela v psihološki ordinaciji je dejavna kot predavateljica, strokovna svetovalka in vodja terapevtskih skupin. Redno sodeluje s številnimi društvi in organizacijami.

Članica: Društva za Vedenjsko in Kognitivno terapijo Slovenije

Uspešno obravnava: anksioznost, panične napade, stres, izgorelost, depresijo, tesnobo, ipd. 

 

Kontakt: GSM 040 877 955 ali e-mail: ordinacija@mokis.si


Matej Vatovec, dipl. psih. (UN), master “Psymedisport “ iz športne psihologije.

Izobrazba: diplomirani psiholog, Fakulteta za Psihologijo v Trstu, smer psihobiologija in master “Psymedisport “ iz športne psihologije.

Področje delovanja: zdravje kot celota telesnega in duševnega delovanja organizma, javno duševno zdravje, psihobiologija, mental trening v športu - športna psihologija.

Kratka biografija: Matej Vatovec je mental coach. Dejaven je v okviru dela v psihološki ordinaciji. Vzporedno z delom v ordinaciji raziskuje in objavlja strokovne in znanstvene publikacije s področja duševnega zdravja kot celote telesnega in duševnega delovanja organizma, javnega duševnega zdravja, psihobiologije, mental trening v športu - športna psihologija. Poleg dela v psihološki ordinaciji je dejaven kot predavatelj, strokovni svetovalec in vodja terapevtskih skupin, redno sodeluje s številnimi društvi in organizacijami.

Kontakt: GSM 040 877 955 ali e-mail: ordinacija@mokis.si

Uspešno obravnava: aanksioznost v športu, stres v športu, depresija v športu, izgorelost v športu, trema v športu, ipd.

 

ONLINE PSIHOTERAPIJA
brez nepotrebne poti, popolnoma enostavno
Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o.

Pod vinogradi 2
6310 Izola
Slovenija

E: ordinacija@mokis.si
M: 040 877 955

Matična številka: 3273849000
Davčna številka: 75491818

Transakcijski račun: 56043210001427766 (odprt pri Nova KBM d.d., podružnica Koper)