Partnerska psihoterapija

S terminom partnerska psihoterapija označujemo pristop zdravljenja določenih težav v partnerskem odnosu. Partnerska psihoterapija vključuje pogovor s psihiatrom, psihologom ali drugim strokovnjakom za področje duševnega zdravja. Kot smo navedli že pri individualni psihoterapiji, je psihoterapija namerna uporaba kliničnih metod in medosebnih značilnosti, ki slonijo na uveljavljenih psiholoških principih z namenom spremeniti pacientovo vedenje, mišljenje, čustva in/ali druge osebnostne značilnosti v smeri, ki jih pacient želi. Partnerska psihoterapija se ukvarja predvsem z iskanjem oziroma raziskovanjem nezdravih vedenjskih vzorcev znotraj partnerske zveze. Prizadeva si, da bi partnerja uvidela, kateri so njuni nezdravi vedenjski vzorci in kako vplivajo na njun odnos. Hkrati jima pomaga, da najdeta primernejše in bolj zdrave vedenjske vzorce in tako poskrbita za kakovostnejši, bolj ljubeč in bolj zdrav partnerski odnos.

Med psihoterapijo partnerja dobita informacije o svojem stanju, svojem razpoloženju, čustvih, mislih in vedenju. Psihoterapija pacientoma pomaga, da se naučita, kako prevzeti nadzor nad svojim življenjem in se ustrezno odzvati na različne partnerske situacije.

 

Naroči se: GSM 040 877 955 ali e-mail: ordinacija@mokis.si

 

V Studio Mokis smo zasnovali psihoterapevtski pristop: Mokisovih 7 korakov reševanja težav in motenj na podlagi lastnih izkušenj, lastnega dela, različnih psiholoških teorij ter ga konkretizirali v sedmih psihološko terapevtskih vajah.

Vaje temeljijo na reševanju določenih nalog, razmišljanju, poglobitvi v samega sebe ter predvsem na pogovoru med posameznikom in psihologom.

Vaje so primerne za vse vrste težav in motenj, tako lažje kot težje oblike, čustva, razmišljanja, v svoje notranje vzorce mišljenja in so zato primerne tudi za tiste, ki si želijo bolj poglobljeno spoznanje samega sebe. Z njihovo pomočjo se lahko poglobimo v tisti del nas, ki nam ni vedno dostopen.

Vaje predstavljajo določeno vez, ki povezuje preteklost s sedanjostjo, ter nam tako dopustijo, da se osredotočimo na prihodnost.

Naš pristop je inovativen in popolnoma individualiziran, kar pomeni, da sicer sledimo nekemu postavljenemu okvirju, vendar se zavedamo, da ima vsak posameznik svoje potrebe, zahteve, želje in cilje.

Vaje predstavljajo 7 korakov, 7 poti do opolnomočenosti. 7 korakov do spoznanja svoje težave, soočanja s težavo ter 7 korakov do konkretne rešitve.

USPEŠNO OBRAVNAVAMO: ANKSIOZNOST, PANIČNE NAPADE, STRES, IZGORELOST, DEPRESIJO, TESNOBO, ANKSIOZNOST V ŠPORTU, IZGORELOST V ŠPORTU, IPD.

Mnenja pacientov

"Najbolj se mi je zdela koristna psihologova vztrajnost, ker sem po naravi precej trmasta in bi drugače že veliko prej obupali."

Klientka
ONLINE PSIHOTERAPIJA
brez nepotrebne poti, popolnoma enostavno
Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija

Studio Mokis, psihologija, psihoterapija in športna psihologija d.o.o.

Pod vinogradi 2
6310 Izola
Slovenija

E: info@mokis.si
M: 00386 40 877 955

Matična številka: 3273849000
Davčna številka: 75491818

Transakcijski račun: 56043210001427766 (odprt pri Nova KBM d.d., podružnica Koper)